Ohjeet ja säännöt

KOHL3 kauden foorumi
Post Reply
User avatar
Kiba
2 Cups
2 Cups
Posts: 264
Joined: Thu Jul 02, 2009 9:50 pm

Ohjeet ja säännöt

Post by Kiba »

Kiba's Original Hockey League aka KOHL pelataan EA Sportsin NHL95PC:n originaalirostereilla.

Managerointi: Pelit peluutetaan tietokoneella PC:n NHL95-pelillä simulaationa, eli molemmilla puolilla on tietokone valittu pelaajaksi. Managerit tekevät jokaiseen otteluun ketjukoostumukset, päättävät joukkueensa kapteenin ja voivat kaupata pelaajia keskenään kauden mittaan. Managerointi edellyttää aktiivista osallistumista #KHL-kanavalle ircnetissä ja foorumilla http://koti.kapsi.fi/~kiba/php/forum/

Rosterit: Originaali-rosterit, mutta maalivahtien kaikkia attribuutteja on pudotettu 20 pisteellä. Pelaajien attribuutteja ei ole muutettu.

Kauden ekseli, sisältää pelaajien attrbuutit ja peruspalkan: http://koti.kapsi.fi/~kiba/KHL/KOHL3/KOHL3_rosterit.xls

NHLinfo: http://koti.kapsi.fi/~kiba/KHL/NHLinfo.zip

Ottelut lähetetään kanavalta: http://www.ustream.tv/channel/kiba-hockey-league

Pelaajasopimukset ja raha: Jokaisella joukkueella on käytössään pelaajabudjetti josta on maksettava pelaajille palkkaa. Budjetti jokaisella joukkueella on $3,0M. Budjettia ei saa missään vaiheessa kautta ylittää, edes tilapäisesti! Budjetti voi siis olla 0, mtta ei -1.


Joukkueen valinta ja pelaajien myynti ennen kautta:

Edetään seuraavassa järjestyksessä:

1. Ilmoitetaan mikä joukkue ollaan ottamassa. Jos on samoja joukkueita, niin arvotaan kuka valmentajista saa haluamansa joukkueen. Arvonnan hävinneet ottavat uuden joukkueen jäljelle jääneistä vaihtoehdoista. Arvotaan jälleen tarvittaessa jne.

2. Preseason-tarjoukset:
Jokainen GM tekee budjettinsa puitteissa tarjouksen 16 hyökkääjästä, 9 pakista ja 3 maalivahdista. Budjetti ei saa ylittyä tarjouksissa. Budjetti voi siis olla 0, mtta ei -1. Tarjouksen on oltava parempi tai vähintään sama kuin pelaajan nykyinen peruspalkka. Kaikki tekevät tarjouksensa yhtäaikaa tarjouskierroksella, tietämättä muiden GM:n tekemiä tarjouksia. Mikäli yhdelle pelaajalle tulee kaksi tai enemmän tarjouksia, korkein tarjous voittaa. Mikäli pelaajalle suunnatut korkeimmat tarjoukset ovat kukaan ei saa pelaajaa, vaan pelaaja siirtyy tarjottavaksi seuraavalle tarjouskierrokselle peruspalkallaan. Tarjouksella hankitut pelaajat eivät ole enää muiden tarjottavissa jatkokierroksilla. Seuraavilla tarjouskierroksilla pelaaja on taas kaikkien niiden tarjottavissa, joilla on vielä tilaa rosterissaan. Jos rosteria ei saanut ensimmäisen tarjouskierroksen jälkeen täyteen (16 hyökkääjää, 9 pakkia ja 3 maalivahtia), seuraa toinen tarjouskierros. Tällöin tarjouksia voi esittää niille pelaajille, jotka eivät saaneet sopimusta aikaiseksi ensimmäisellä kierroksella. Jälleen tarjousten ollessa tasan, kukaan ei saa pelaajaa ja pelaaja siirtyy tarjottavaksi seuraavalle kierrokselle peruspalkalla. Näin jatketaan vielä neljäs tarjouskierros, mikäli rosterit eivät ole täyttyneet. Neljännen kierroksen jälkeen, tarjouksia voi esittää vain niille pelaajille, jotka ovat peruspalkalla palkkalattiassa, eli joilla on pienin peruspalkka listalla. Mahdollisella viidennellä ja sitä seuraavilla tarjouskierroksilla tasatilanteessa, se kumpi pelaajan tarjoushinnalla saa, ratkaisee arpa. Tarjouskierroksia jatketaan kunnes kaikilla joukkueilla on rosterissaan 16 hyökkääjää, 9 pakkia ja 3 maalivahtia.

3. Tämän jälkeen kausi alkaa ja normaaleja pelaajavaihtoja voi suorittaa GM:n kesken. Jokaiselle joukkueelle annetaan tässä vaiheessa lisärahoitusta budjettiin 100 000. Vaihdoissa on annettava hyökkääjä hyökkääjästä, pakki pakista ja maalivahti maalivahdista. Eri määrä pelaajia ei saa siirtyä joukkueista toiseen vaihdossa. Kauden alussa tarjouksella hankittua maalivahtia ei saa vaihtaa pelaajakaupoissa toiseen joukkueeseen, ennen kuin maalivahti on pelannut joukkueessaan vähintään 2 ottelua ykkösmaalivahdiksi nimettynä. Vaihdoissa pelaajien palkat eivät muutu ja budjetissa on pysyttävä. Preseason-tarjousten jälkeen ei pysty tarjoamalla enää pelaajia keneltäkään viemään. FA-listaakaan ei ole, kaudella käytettävissä olevat pelaajat ovat pelaavissa joukkueissa. Haluamansa pelaaja kannattaa siis hankkia preseason-tarjouksissa. Preseason-tarjousten jälkeen, ainoa keino hankkia pelaaja, on pelaajakauppa toisen GM:n kanssa. Normaaleja pelaajakauppoja valmentajien kesken voi kuitenkin tehdä aina siihen asti että joukkueella on 3 ottelua runkosarjasta jäljellä.

Kapteenit: Kapteenien loukkaantumissietoisuus on muita pelaajia parempi. Mikäli kapteeni loukkaantuu ottelussa, hän todennäköisesti selviää takaisin pelikuntoon puolet nopeammin kuin tavallinen pelaaja. Maalivahti ei voi olla joukkueen kapteeni. Kapteenia voi vaihtaa kauden mittaan, vaikka jokaiseen peliin. Kapteeneille ei nosteta attribuutteja.

Ketjut otteluun: Otteluun nimetään 2 maalivahtia, 12 hyökkääjää ja 6 puolustajaa. Normaaleissa 5 vs. 5 -ketjuissa ei saa sama hyökkääjä pelata kuin yhdessä hyökkäysketjussa. Samoin puolustaja voi pelata vain yhdessä puolustajaparissa. Hyökkääjien on pelattava hyökkääjinä ja puolustajien puolustajina. Hyökkääjien paikkaa hyökkäysketjussa ei kuitenkaan ole rajoitettu, eli esim. keskushyökkääjä voi pelata laidassa. Poikkeuksena ovat yli- ja alivoimaketjut, joissa rajoituksia ei ole. Eli esim. puolustaja voi pelata ylivoimassa hyökkääjän paikkaa ja vaikka molemmissa ylivoimaketjuissa. Ketjut peleihin lähetetään liigan web-liittymän kautta.

Rangaistukset: Mikäli pelaaja saa ottelussa 5min rangaistuksen tai taklaa tuomaria rangaistuksen arvoisesti tai taklaa pelaajaa niin, että pelaaja loukkaantuu, saa hän pelikieltoa. Pelikiellon pituuden ratkaisee kurinpitolautakunta (1-3 kierrosta). Pelikiellot lasketaan yhteen niissä tapauksissa, joissa pelaaja tekee yhdessä ottelussa useamman pelikieltoon aiheuttavan rikkeen. Mikäli joukkueella ei ole kierroksella ottelua (tällä kaudella mahdollista vain playoffseissa), pelikiellon aiheuttama poissalolo kuluu vasta sitten kun joukkueella on pelejä pelattavana. Pelikiellossa olevan pelaajan voi kaupata.

Mikäli tilanteesta ei vihelletä taklaajalle jäähyä, ei pelikieltoakaan tule. Tällöin tilanne on ollut normaali pelitilanne josta ei rangaista. Nämä säännöt koskevat sekä runkosarjaa että playoffseja.

Loukkaantumiset: Mikäli pelaaja loukkaantuu, hän ei enää palaa takaisin peliin kyseisessä ottelussa. Loukkaantumisten aiheuttamat poissaolot: GFP 0-6 kierrosta ja GFG 0-12 kierrosta. Kapteeneilla luokkaantumisen aiheuttamat poissaolot: GFP 0-3 kierrosta ja GFG 0-6 kierrosta. Mikäli joukkueella ei ole kierroksella ottelua (tällä kaudella mahdollista vain playoffseissa), loukkaantumisen aiheuttama poissalolo kuluu silti normaalisti. Loukkaantuneen pelaajan voi kaupata.

Vajaa rosteri: Jos 12 hyökkääjää ja 6 puolustajaa ei loukkaantumisten tai rangaistusten takia meinata saada jalkeille seuraavaan otteluun, pelataan vajaalla miehityksellä. Tällöin paikkaava pelaaja saa kuitenkin pelata vain minimimäärässä ketjuja, eli esim. 1- ja 4-ketjuissa, eikä esim. 1-,2-,3- ja 4-ketjuissa.
Mikäli pelaaja ottaa pelikiellon aiheuttavan rangaistuksen ja loukkaantuu samassa ottelussa, hän voi palautua pelikuntoon rangaistuksensa aikana.

Maalivahdit: Maalivahtien peluuttamisessa täytyy huomioida, että runkosarjassa on peluutettava kauden aikana vähintään kolmea maalivahtia ykkösvahtina ottelun alkaessa. Kolmelle eri maalivahdille on kerryttävä jokaiselle vähintään 2 peliä ykkösmaalivahtina runkosarjan aikana. Playoffseissa ei ole pelimäärällistä rajoitusta. Maalivahdit eivät loukkaannu NHL95:ssa. Kauden alussa tarjouksella hankittua maalivahtia ei saa vaihtaa pelaajakaupoissa toiseen joukkueeseen, ennen kuin maalivahti on pelannut joukkueessaan vähintään 2 ottelua ykkösmaalivahdiksi nimettynä. Mikäli maalivahti on pelannut runkosarjassa täyteen 7h = 420min (n. 14 ottelua), ei tällaista maalivahtia voi asettaa enää runkosarjassa ykkösmaalivahdiksi peliin (väsymys). Poikkeuksena tilanne, jossa joukkueessa ei ole yhdelläkään kolmesta maalivahdista jääaika alle 420min. Playoffseissa ei ole maalivahtien pelaamisen suhteen rajoituksia.

Pelaajakaupat: Syntyneet pelaajakaupat ilmoitetaan foorumille, sille varatussa ketjussa. Joukkueilla tulee olla saman kierroksen ottelut pelattuina tai huilattuna ennen kuin vaihto suoritetaan. Joukkueessa on oltava koko ajan vähintään 3 maalivahtia, 9 puolustajaa ja 16 hyökkääjää. Kauden alussa tarjouksella hankittua maalivahtia ei saa vaihtaa pelaajakaupoissa toiseen joukkueeseen, ennen kuin maalivahti on pelannut joukkueessaan vähintään 2 ottelua ykkösmaalivahdiksi nimettynä. Pelaajakaupan jälkeen kummankaan joukkueen budjetti ei saa olla ylitetty.

Pelaajakauppoja voi tehdä vielä ennen joukkueen 3 viimeisimmän ottelun alkua. Kun kolmanneksi viimeisimmässä ottelussa aloituskiekko pudotetaan, joukkue ei voi enää tehdä pelaajakauppoja.

Peliohjelma: kaksinkertainen runkosarja. Runkosarjan 8 parasta playoffseihin. Runkosarjassa 1-2 sijoittuneet suoraan kolmannelle kierrokselle. Runkosarjassa 3-4 sijoittuneet suoraan toiselle kierrokselle. Runkosarjassa 5-8 sijoittuneet aloittavat playoffsien ensimmäiseltä kierrokselta. Jokaisella kierroksella paremmin sijoittuneet valitsevat vastustajansa, eli:
1. kierroksella runkosarjan 5:s valitsee vastustajansa runkosarjan 7-8 sijoittuneista. 2. kierroksella runkosarjan 3:n valitsee vastustajansa jatkoon päässeistä, ei kuitenkaan runkosarjassa 4 sijoittunutta. 3. kierroksella runkosarjan 1:n valitsee vastustajansa jatkoon päässeistä, ei kuitenkaan runkosarjassa 2 sijoittunutta. 3. kierroksen voittajat finaaleihin.

Playoffsit pelataan paras viidestä ottelusta, eli kolmella voitolla jatkoon. Playoffseissa pelataan vuorotellen kotona ja vieraissa. Runkosarjassa heikommin sijoittunut aloittaa playoffsit vieraissa. Playoffspelit pelataan ratkaisuun saakka, tarvittaessa 4:n erän jatkoaikaa siihen asti että ratkaisumaali tulee. Jokaisella playoffs-kierroksella on max. viisi ottelua. Ottelut ovat "kalenterissa" vaikka niitä ei pelattaisi. Näillä kierroksilla voi kuitenkin esim. loukkaantunut pelaaja parantua. Esim. runkosajan 1 ja 2 odottelevat vastustajiaan 10 kierrosta, jolloin loukkaantumiset voivat kulua tänä aikana. Pelikielto kärsitään ainoastaan olemalla pois joukkueensa pelistä, eli kierroksella jolla joukkueella ei ole peliä, pelikielto ei kulu.

Runkosarjassa normaaliaikaisista ja jatkoajalle menneistä otteluista saatavat pisteet: Normaalipeliajalla voittajalle 3 pistettä, häviäjälle 0 pistettä. Tasapelin sattuessa molemmille 1 piste. Jatkoajalla voittajalle 2 pistettä, häviäjälle 1 piste. Tasapelin sattuessa molemmille 1 piste.
Runkosarjan sijoitukset määräytyvät seuraavasti: 1. Pisteet 2. Maali-ero 3. Tehdyt maalit 4. Keskinäisten otteluiden pisteet 5. Arpa 6. Sulpo päättää.

Pelin asetukset:
Penalties on
Offsides off
Line changes on
Two line pass off
Injuries on
Period lenght 10 min
Post Reply